Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Vila Arrufat, plaça de

  • Slide Animation
    Desconegut (s.d.) Antoni Vila Arrufat al jardí de casa seva
  • Slide Animation
    MB (25.2.2010) "Dona asseguda", de 1915, escultura d'Enric Casanovas, a la plaça de Vila Arrufat

Antoni Vila Arrufat (Sabadell, 20 d'octubre de 1894 - Barcelona, 18 de setembre de 1989). Pintor, gravador i muralista.

S'inicià amb el seu pare, Joan Vila Cinca, i a l'Escola Industrial i d'Arts i Oficis. Estudià a Llotja el 1911, en ple esclat del Noucentisme, i a l'Academia de San Fernando de Madrid. El 1919, després d'intervenir en la formació del Grup de Sabadell, anà pensionat a París i el 1923 viatjà per Itàlia, d'on retornà molt influït pels prerenaixentistes. La seva obra, entre realisme i noucentisme, se centrà aleshores en la figura, que, en formar família el 1928, derivà aviat cap a les maternitats.

Als anys trenta participà activament en la vida barcelonina i obtingué diversos premis a Barcelona, Madrid, Venècia o Berlín. Durant la Guerra Civil es retirà a Sant Sebastià de Montmajor i en la llarga postguerra espanyola s'orientà cap a la pintura mural religiosa. D'aquesta època són les pintures al fresc amb què decorà el santuari de la Mare de Déu de la Salut, reconstruït després de l'incendi que va sofrir el 1936.

L'any 1983 l'Ajuntament de Sabadell li concedí la Medalla de la Ciutat, igual que el 1980 l'havia concedida a Joan Oliver i Sallarès.


Historial toponímic

Vila Arrufat (25.10.1989)

+ Cites documentals i fonts