Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Pare Sallarès, carrer del

  • Slide Animation
    Desconegut (s.d.) Retrat de Francesc Sallarès i Salt

Francesc Sallarès i Salt (Sabadell, 28 de juny de 1838 - 8 de febrer de 1910). Escolapi.

Estudià filosofia i matemàtiques al col·legi dels escolapis de Moià i teologia a Barcelona. Acabada la carrera, va ser destinat a Reus i a Terrassa, abans de venir a Sabadell el 1869. Entre 1875 i 1879 va ser director del col·legi de Sabadell, anys que coincidiren amb el litigi amb l'Ajuntament per l'edifici dels escolapis de la plaça de Sant Roc. Tot seguit va ser destinat a Mataró. L'última etapa de la seva vida la passà novament a Sabadell, al col·legi escolapi, afectat d'una ceguesa gairebé total, que no li impedí continuar ensenyant llatí, grec, filosofia i matemàtiques, ni fou obstacle per col·laborar en l'obra del Diccionari Català-Valencià-Balear de mossèn Antoni Alcover, a qui li féu arribar més de quatre mil cèdules.

Francesc Sallarès va ser professor d'Àngel Guimerà, Antoni Gaudí i Josep Puig i Cadafalch, a Barcelona, Reus i Mataró, respectivament.




Historial toponímic

Ample (3r quart del segle XIX)
Pare Francesc Sallarès (1910)
Leo Tolstoi (6.1.1937)
Padre Sallarés (27.5.1939), calle
Pare Sallarès (30.10.1985)

+ Cites documentals i fonts