Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Llobet i Gràcia, carrer de

  • Slide Animation
    Desconegut (s.d.) Llorenç Llobet i Gràcia, amb la càmera
  • Slide Animation
    Joan Llobet (s.d.) Retrat de Llorenç Llobet i Gràcia

Llorenç Llobet i Gràcia (Sabadell, 13 de gener de 1911 - 2 d'agost de 1976). Cineasta.

S'inicià en la vida laboral a l'empresa del seu pare, l'Agència de Transports Llobet, però molt aviat s'adonà que el que realment li interessava era el cinema. El 1929 va crear la secció de cinema amateur del Centre Excursionista del Vallès i el 1935, juntament amb els cinèfils sabadellencs Josep Torrella i Joan Blanquer, va fundar l'entitat Amics del Cinema dedicada a promoure i divulgar el setè art entre els nombrosos aficionats de la nostra ciutat. Llobet, que en aquella època ja disposava d'una càmera, es convertí en el pioner de la realització cinematogràfica a Sabadell.

Va rodar molts curts de cinema amateur, extensament premiats a França, Itàlia i Gran Bretanya: El Pelegrí, Pregària a la Verge dels Colls, Suïcida? (1934), Contrastes (1944), La vall encantada (1946), El diable de la vall (1948) i Impasse (1952). El 1947 va realitzar la primera i única pel·lícula professional, Vida en sombras, amb Fernando Fernán Gómez, Isabel de Pomés, M. Dolores Pradera i Miquel Graneri, rodada als estudis barcelonins d'Orphea Films. La pel·lícula, una de les obres més insòlites del cinema espanyol, va passar pràcticament desapercebuda fins que el 1983, recuperada i restaurada per Ferran Alberich, ha esdevingut objecte de culte, reconeguda com una joia de la cinematografia europea, en la línia dels realitzadors de la nouvelle vague francesa.


Historial toponímic

Montsolís (tram est) (1925?), c. de
Marqués de Montsolís (tram est) (27.5.1939), calle
Montsolís (tram est), calle
Llobet i Gràcia (30.10.1985)

+ Cites documentals i fonts