Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Advocat Cirera, carrer de l'

  • Slide Animation
    (s.d.) Retrat de Josep Cirera i Sampere
  • Slide Animation
    Desconegut (1970 aprox.) Edifici del Cercle Sabadellès, a la cantonada del carrer de l'Advocat Cirera i el carrer de Sant Pau. A la planta baixa hi havia hagut l'Acadèmia de Belles Arts fins a mitjan anys 60
  • Slide Animation
    Albert Rifà (1912) Rafael Puig, amb el seu automòbil al c. del Safareig, davant el Cercle Sabadellès

Josep Cirera i Sampere (Sabadell, 30 de desembre de 1848 - 23 de novembre de 1912). Advocat, banquer i polític.

Es llicencià i doctorà en Dret per la Universitat de Barcelona. Va ser un dels fundadors del Banc de Sabadell, del qual fou secretari i director, i cofundador i degà del Col·legi d'Advocats sabadellenc. Entre altres càrrecs, va ser jutge municipal, regidor de l'Ajuntament de Sabadell i diputat a Corts. També va presidir la Caixa d'Estalvis de Sabadell i l'empresa La Energía; va ser secretari de la Mina d'Aigües de Sabadell, membre de la Junta Administrativa de la Casa de Caritat i caporal del Sometent.

L'any 1901 va cedir gratuïtament a la ciutat els terrenys per a la construcció de l'Hospital del Taulí. L'obra va ser encarregada a l'arquitecte Enric Fatjó i les despeses de construcció van ser sufragades amb la venda de l'herència deixada pel canonge Joncar a l'hospital sabadellenc. El 1901 es va posar la primera pedra de l'edifici i les obres es van acabar el 1903.

El 20 de gener de 1914, l'ajuntament presidit per l'alcalde Silvestre Romeu va acordar donar el nom d'Advocat Cirera al que fins aleshores era conegut com a carrer del Safareig Vell.




Historial toponímic

Estricadors
Safareig (1599)
Safareig Vell (2n quart del segle XIX)
Advocat Cirera (20.1.1914)
Primer de Maig (6.1.1937)
Abogado Cirera (27.5.1939), calle
Advocat Cirera (30.10.1985)

+ Cites documentals i fonts