;

Cites documentals i fonts: c. d' Arimon

Marian Burguès
Sabadell del meu record
Joan Sallent, Impressor
1929

"El primer circ eqüestre que hi hagué a Sabadell fou instal·lat en un clos de cal Bonic, on hi tenia magatzem de fusta, en entrar al carrer de les Vaques (de Colomer). L'entrada costava dos rals -disset quartos- i hi podien anar gent adinerada; l'obrer que es gastava dos rals era un malgastador. Els números de les funcions no han variat gaire; cavalls amb una dona mig vestida que dóna voltes, pallassos que fan riure amb la seva vestimenta i fesomia, trapezis, corda o maroma, salts mortals, criatures desllorigades, etc. Hi havia un número del qual disfrutàvem els que no hi podíem entrar. La mainada de tot Sabadell es reunia darrera de la muralla que dóna a la via del tren per veure-ho de franc. El tal número consistia en una perxa alta fins a les teulades veïnes a la qual pujava una criatura fent allí equilibris de tota llei, fins a l'últim que feia la bandereta, això és, agafava la perxa amb els dos braços i s'estirava horitzontalment una llarga estona fins que, cansada de saludar, baixava cap per avall." (p. 127)

Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

"En 1850 s'havia format a ponent d'aquest barri un carrer nou, el de Montcada (que després fou d'En Colomer)." [Avui, Miquel Arimon]

Josep Baqués
Robert Baró
Gent nostra als carrers de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1995

"Miquel Arimon i Marcé Sabadell 1882 - l'Arrabassada 1936 "Industrial tèxtil. Treballà des de jove en aquesta indústria i amb els anys es convertí en industrial i s'especialitzà en la branca de la corderia. Fou regidor municipal durant el període en què Esteve M. Relat fou alcalde de Sabadell, però a causa de les seves obligacions professionals no pogué exercir aquest càrrec durant gaire temps. L'any 1936, uns mesos després que esclatés la Guerra Civil, fou detingut, empresonat i posteriorment assassinat a la carretera de l'Arrabassada el 22 de novembre d'aquest mateix any."

Altres fonts bibliogràfiques

Ricard Simó i Bach
100 sabadellencs en els nostres carrers
Editorial Ausa
1984