Agustí Rius i Borrell
Sabadell. Monografia
Biblioteca Sabadellenca
1929

"Hospital i Casa de Beneficència.- Moltes vegades havem trobat en el curs d'aquesta Memòria l'Hospital mudant de casa; però quan això es fa per millorar, no és sensible el canvi. La darrera mudança fou altament beneficiosa, perquè es traslladà a un edifici espaiós, ben vetilat, sa, aixecat en el mateix lloc que havia ocupat el convent dels Pares Caputxins cremat i destruït per la revolució del 1835. Féu els plànols i dirigí l'obra l'arquitecte municipal D. Josep Oriol i Bernadet, i l'obra es dugué a cap amb aquella constància que caracteritza Sabadell, ni que calgui arbitrar els recursos. I no es tractava tan sols d'un hospital, sinó d'aquest acompanyat de Casa de Beneficència amb sa corresponent església. S'inaugurà aquest edifici el dia 30 de novembre de 1856. És molt capaç per a la curació dels malalts i alberg de desvalguts i per a escola de nenes, a l'ensenyament de les quals es dedicaven les Religioses Terciàries de Nostra Senyora del Carme. A la cura d'aquestes fou confiat el pietós asil. [...] (p.1 27-128)

Marian Burguès
Sabadell del meu record
Joan Sallent, Impressor
1929

"L'hospici fou portat als afores, a l'avui carrer d'Argüelles, -cantonada a Riego- i l'hospital, batejat de nou amb el nom de Casa de Caritat, al mateix lloc on és avui [actualment pl. de l'Alcalde Marcet], on un temps hi hagué un convent de frares, que fou saquejat i cremat l'any 1835." (p. 39)

Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

"El barri cinquè obtingué els nous carrers de les Valls, Bolsós ( que anava de la Plaça de l'Àngel al carrer de Sant Francesc), Carretera de Manresa, Hospital [avui integrat a la pl. de l'Alcalde Marcet], Junqueres (ara Vilarrúbies) i Bufí." (p. 371)

Josep Baqués
Robert Baró
Gent nostra als carrers de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1995

"Josep Maria Marcet i Coll Sabadell, 1901-1963

Industrial i alcalde de Sabadell. De jove s'inicià en la indústria tèxtil familiar que anys després es convertiria en una de les més importants de la ciutat. L'any 1940 fou nomenat alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, càrrec que va exercir fins al 1960. Va ser nomenat també procurador a corts i diputat provincial. Durant els anys 1952-56 fou president del Gremi de Fabricants. Va ser també president del Centre d'Esports Sabadell i de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell. Li fou concedida la Gran Creu al Mèrit Civil i també la del Mèrit Aeronàutic. Va escriure el llibre ' Mi ciudad y yo'."

Francesca Albareda, Jordi Calvet, Virginia Domíngu
Dona i treball tèxtil. Sabadell, 1900-1960
Museu d'Història de Sabadell, 1999