PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Patrimoni cultural

El Patrimoni al DesQobeRt

Promou:
Regidories de Cultura i d'Educació

Descripció:
El alumnes treballen en la creació d’un vídeo a través d’un projecte en el qual es formen sobre el patrimoni de la ciutat i completen – o inclòs milloren- la forma de mostrar-lo a la ciutadania en general.

Durant el segon trimestre es formen, consulten documentació, materials audiovisuals, visiten els espais singulars, entrevisten experts i recullen tota la recerca feta, mitjançant un blog. Durant el tercer trimestre elaboren un vídeo promocional, emfatitzant el propi punt de vista, per finalment publicar-lo mitjançat un codi QR, situat als accessos de l'edifici o l'espai treballat. D'aquesta manera, la tasca feta serà visible per a tota la ciutadania.

La finalitat del projecte és donar vida a edificis i/o espais emblemàtics i atorgar-los-hi significat i rellevància. I no només vida, sinó vida compartida, com una bona manera de treballar valors comuns. Es treballen tant continguts acadèmics (recerca documental a arxius a museus, visites al lloc...) com es fan treballs de camp buscant testimonis relacionats amb ell lloc, anècdotes, evocacions...

Fins al moment present s'han treballat: Campanar de Sant Fèlix, Parc Catalunya, Mercat Central, Torre de l’Aigua, Hotel Suís i Església del Sagrat Cor, Casa Duran, Antiga Escola Industrial, Coves de Sant Oleguer, Riu Ripoll, la Casa Arimon, parc de Can Gambús, barri de Can Deu, Casa Ponsà, Cercle Republicà Federal,  edifici de l'Ajuntament, Escola Sagrada Família, Aeroport i polvorí de Sabadell, la Masia de Can Roqueta, l'Estadi de futbol de la Nova Creu Alta, l'antiga Clínica Infantil del Nen Jesús (actualment Sabadell Gent Gran), el Molí d'en Torrella i l'Alberg Molí de Sant Oleguer.

A quina necessitat, repte o millora dóna resposta?
Es fa necessari divulgar i posar a l'abast de tota la ciutadania el patrimoni cultural (edificis, espais, entorns...), per promocionar, descobrir, conèixer i omplir-los de significat.

Definició del servei:
El servei consisteix en donar a conèixer a la ciutadania en general, i als joves en particular, el patrimoni de la ciutat, dotant-lo de significat des de la vivència, després d'un procés de documentació i coneixement i emprant tecnologies de comunicació, com ara l'elaboració d'un vídeo promocional.

Accions d'aprenentatge:
- Descobrir i conèixer el patrimoni de la ciutat.
- Cercar documentació i materials audiovisuals, conèixer personatges i anècdotes, elaborar entrevistes sobre l'edifici o l'espai seleccionat.
- Treballar en equip i de forma col·laborativa.
- Crear eines multimèdies sobre l'element patrimonial triat, conretament un vídeo promocional.
- Elaborar un codi QR per publicitar els espais treballats.
- Promocionar el patrimoni de la ciutat entre la població sabadellenca, des de la perspectiva del jovent.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència en comunicació lingüística
- Competència en consciència i expressió culturals
- Competència digital
- Competència personal, social i aprendre a aprendre

Objectius:
- Atorgar significat i rellevància als edificis patrimonials i els espais emblemàtics de la ciutat.
- Contribuir per tal que el patrimoni de Sabadell, visible en edificis singulars, vagi esdevenint patrimoni col·lectiu de tota la ciutadania.
- Utilitzar les TAC, per portar a terme un projecte col·laboratiu, que fa un servei a la ciutat.

Desenvolupament:
Nombre d’alumnes: 1 grup classe.
Temporalització i horaris: de desembre a abril, realització del projecte a l'aula. A l'abril 2019, data límit de lliurament dels vídeos promocionals.
Localització del servei: el projecte es porta a terme a l'aula i als espais patrimonials triats.
Abast territorial: Sabadell.

Informació i inscripció:
Departament de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Sabadell.
Persona de contacte: Anna Baró
Correu electrònic: ciutatiescola@ajsabadell.cat
Telèfons: 93 745 33 00
Web

 

Imprimeix Correu electrònic