Sant Antoni, carrer de
Fernao de Bulhoes (Lisboa, 1195 - Pàdua, 1231). Monjo, predicador i teòleg portuguès.
Ingressà primer a l'orde dels agustins, famosos per la dedicació a l'estudi, a Lisboa i a Coïmbra. El 1220 es va fer franciscà, es canvià el nom de Ferran pel d'Antoni i se n'anà de missioner al nord d'Àfrica. Va predicar per Sicília, de retorn de l'Àfrica, per França i per Itàlia, on conegué Francesc d'Assís, que el nomenà mestre en teologia. Dels ensenyaments de sant Antoni nasqué l'escola franciscana. Va deixar escrits en llatí els Sermones dominicales i els Sermones in solemnitatibus Sanctorum, sermons per a totes les festes de l'any. Quan va morir el 1231 a Pàdua s'havia fet molt popular pels seus grans dots de predicador. Gregori IX el va canonitzar el 1232 quan encara no feia un any que era mort.
El carrer de Sant Antoni va aparèixer al segle XIII i arribava unes cases més enllà de l'actual carrer de Jesús, a l'anomenat Colomar d'en Botet; d'aquí venia el primer nom que portà el carrer, encara que també era conegut com a carrer que va al portal de Terrassa, perquè al capdavall del carrer s'alçava el portal que s'obria al camí de la vila veïna.
Historial toponímic
Colomar d'en Botet (segle XIII)Que va al Portal de Terrassa (segle XIV)Feu [o de l'Hort d'en Feu] (segle XVII)Sant Antoni (segle XVIII)Quer (6.1.1937)San Antonio (27.5.1939), calleSant Antoni (30.10.1985)