Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Simone de Beauvoir, carrer de

  • Slide Animation
    (1968) Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir (París, 9 de gener de 1908 - 14 d'abril de 1986). Novel·lista i filòsofa existencialista francesa.

Va estudiar Filosofia a la Sorbona, on conegué Jean-Paul Sartre, amb qui compartí vida i de qui rebé una forta influència en les actituds i el pensament. Va ser professora de filosofia fins al 1943, quan l'ocupació alemanya l'allunyà de l'ensenyament, i va entrar a la Resistència Francesa. En les seves novel·les va explorar els territoris de la llibertat, l'acció i la responsabilitat individual, propis de l'existencialisme, com a L'invitée, Le sang des autres, Les mandarins. Les tesis existencialistes són presents també a les seves obres autobiogràfiques Memoires d'une jeune fille rangée, La force de l'âge i Une mort si douce. Amb Le deuxieme sexe, estudi sobre la condició de la dona, va exercir una gran influència sobre la consciència feminista europea. En tota la seva obra hi ha la preocupació pel compromís moral i polític de l'escriptor.

El carrer de Simone de Beauvoir es troba al barri de Castellarnau, on els carrers porten noms de persones que han lluitat per la llibertat i la dignitat humanes.


Historial toponímic

Simone de Beauvoir (28.4.1999)