Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Sant Josep, carrer de

  • Slide Animation
    MB (25.10.2009) Edifici de l'Aliança Francesa al carrer de Sant Josep
  • Slide Animation
    Lluís Brunet (14.07.1976) Façana de la casa Barata
  • Slide Animation
    MB (29.11.2009) Casa vella del carrer de Sant Josep
  • Slide Animation
    Lluís Brunet (1976) La casa Barata del carrer de Sant Josep poc abans de ser enderrocada

Josep (Natzaret, Galilea, ? - després del 12 dC). Fill de Jacob, de la nissaga de David. Fuster de Narzaret. Era promès amb Maria quan va quedar embarassada de Jesús i, tot i que Josep dubtà si havia de repudiar-la, un àngel li revelà en somnis que el fill de Maria era obra de l'Esperit Sant; des d'aleshores Josep es comportà sempre com si fos realment el pare de Jesús. Als evangelis, Josep només és esmentat en els episodis de la infantesa de Jesús, com la fugida a Egipte per protegir-lo d'Herodes o la circumcisió i la presentació al temple d'acord amb la tradició jueva, i es creu que va morir abans que Jesús iniciés els anys de vida pública. D'altra banda, els evangelis apòcrifs afirmen que va tenir altres fills amb Maria, que serien germans de Jesús.



Carrer iniciat al primer quart del segle XIX com a carrer de la Cobertera perquè es dirigia cap a aquest indret de la timba del Ripoll.






Historial toponímic

Cobertera (segon quart del segle XIX )
Sant Josep (mitjan segle XIX)
Bellapart (6.1.1937)
San José (27.5.1939), calle
Sant Josep (30.10.1985)

+ Cites documentals i fonts