Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Ricard Marlet, carrer de

  • Slide Animation
    Desconegut (s.d.) El xilògraf i dibuixant Ricard Marlet i Saret

Ricard Marlet i Saret (Sabadell, 25 de setembre de 1896 - Matadepera, 8 de juny de 1976). Dibuixant, pintor i xilògraf especialitzat en la tècnica del gravat al boix.

Va ser professor de dibuix a l'Escola Industrial i d'Arts i Oficis i a l'Escola Sant Lluc. Durant la Guerra Civil va fer classes de manualitats a l'Institut Escola, creat per la Generalitat per reprendre l'ensenyament en el caos generat per l'aixecament militar del 1936.

Marlet va participar en les activitats de la Colla de Sabadell, sobretot en les de caire més cultural, dissenyà els llibres i el logotip de les Edicions La Mirada i va il·lustrar molts programes de l'Associació de Música. Els seus boixos donaven un toc noucentista als pulcres impresos de la casa Sallent amb la qual col·laborà molts anys. En esclatar la Guerra Civil s'instal·là definitivament a Matadepera, on morí el 1976.


Historial toponímic

Ricard Marlet (21.12.1984)

+ Cites documentals i fonts