Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Prudenci Bertrana, carrer de

  • Slide Animation
    Prudenci Bertrana i Comte

Prudenci Bertrana i Comte (Tordera, 17 de gener de 1867 - Barcelona, 21 de novembre de 1941). Escriptor modernista.

Després d'estudiar el batxillerat a Girona, va fer un curs d'enginyeria a Barcelona, però l'any següent es matriculà a Llotja. De retorn a Girona el 1890, va fer de professor de dibuix i de pintor de paisatges i retrats per encàrrec. En aquesta època començà a escriure. Dirigí el periòdic republicà Ciudadanía i un procés per un article que hi publicà el portà de nou a Barcelona, el 1911. Aleshores, cridat per l'editor Antoni López, dirigí L'Esquella de la Torratxa i La Campana de Gràcia i visqué a Barcelona fent de periodista, escriptor i professor de pintura fins que morí el 1941.

Conegut sobretot per la novel·la Josafat i per Proses bàrbares, la seva obra es basa en l'observació detallada del món i en l'experiència viscuda, però és a la trilogia Entre la terra i els núvols (L'hereu, 1931, El vagabund, 1933, i L'impenitent, 1948) on es recull tota la singladura vital de l'escriptor.

El carrer de Prudenci Bertrana es troba al barri de Can Deu, en una promoció d'habitatges en què els vials porten noms d'escriptors catalans.


Historial toponímic

Prudenci Bertrana (28.11.1990)