Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Miquel Servet, carrer de

  • Slide Animation
    Miquel Servet

Miquel Servet és el nom amb què és conegut el metge, teòleg i humanista Miguel Serveto Conesa (Vilanova de Sixena, Aragó, 29 de setembre de 1511 - Ginebra, 27 d'octubre de 1553).

El 1553 va publicar Christinismi Restitutio, obra teològica que contenia, però, una explicació de la circulació pulmonar o menor de la sang, descobriment que se li va atribuir fins a començaments del segle XX, quan es va saber que Ibn al-Nafis l'havia descrita tres-cents anys abans. D'altra banda, Servet hi mantenia posicions heterodoxes sobre la Trinitat i hi exposava doctrines properes al panteisme i a l'anabaptisme. Per tot això fou denunciat a la Inquisició de Lió, però aconseguí de fugir. De camí d'Itàlia s'aturà a Ginebra on fou reconegut per Calvino, que el féu empresonar. Sotmès a un procés arbitrari, fou condemnat per heretge i morí cremat el 27 d'octubre de 1553.


Historial toponímic

Miquel Servet (1925), c. de
Miguel Cervet (27.5.1939), calle
Miguel Servet, calle
Miquel Servet (30.10.1985)