Llista alfabètica dels noms de totes les vies urbanes i espais públics de Sabadell

Cerca per nom de carrer
Cerca a l'historial toponímic
Cerca per tipus de via

Miquel Carreras, passatge de

  • Slide Animation
    (abril 1934) Miquel Carreras, en un fotograma de la pel·lícula "Diada del Llibre, abril de 1934"
  • Slide Animation
    Desconegut (Dècada 1920) Miquel Carreras

Miquel Carreras i Costajussà (Sabadell, 5 de febrer de 1905 - Térmens de Segre, 11 d'agost de 1938). Escriptor, historiador i filòsof, home d'una gran intel·ligència.

Als 23 anys ja s'havia llicenciat en Dret, Filosofia i Lletres i Història i, entre clàssiques i modernes, coneixia una desena de llengües.

Publicà nombrosos articles al Diari de Sabadell i a diverses publicacions locals. Col·laborava en La Veu de Catalunya, on escrivia sobre filosofia, dret, història, art i literatura, i participà ocasionalment en les activitats de la Colla de Sabadell, durant la dictadura de Primo de Rivera.

Com a resultat de la recerca a l'Arxiu Històric, va escriure dos llibres: Línies d'història ciutadana i Elements d'història de Sabadell, editat el 1932 per l'ajuntament republicà com a text per a les escoles. El 1928 havia estat nomenat cronista i arxiver de la ciutat.

Però la seva gran obra de creació és un recull d'aforismes i pensaments, Conceptes i dites de Martí Rialp, que donà a la impremta el juny de 1938, dos mesos abans de morir al front, probablement assassinat.




Historial toponímic

Miguel Carreras (29.12.1955), pasaje
Miquel Carreras (30.10.1985)

+ Cites documentals i fonts