Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Ferrer i Guàrdia, carrer de

  • Slide Animation
    Francesc Ferrer i Guàrdia

Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, 10 de gener de 1854 - Barcelona, 13 d'octubre de 1909). Pedagog republicà i lliurepensador.

Creador de l'Escola Moderna que es basava en l'aplicació de mètodes moderns i científics de pedagogia i en la introducció d'una filosofia racionalista, humanitària i antimilitarista. El desenvolupament de l'Escola Moderna es va veure tallat de soca-rel quan el 1906, el sabadellenc Mateu Morral, bibliotecari de l'Escola, va atemptar contra Alfons XIII i Ferrer fou acusat de ser-ne l'inductor, però finalment fou absolt per manca de proves. El 1907, residint a Brussel·les i París va fundar la revista L'École Renovée i la Lliga Internacional per a l'Educació Racionalista dels Infants. Retornat a Barcelona el 1909, va ser acusat d'instigar la revolta durant la Setmana Tràgica, fou condemnat sense proves i afusellat a Montjuïc el 13 d'octubre de 1909, tot i la campanya i les protestes internacionals.


Historial toponímic

Ferrer i Guàrdia (30.10.1985)