Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Copèrnic, plaça de

  • Slide Animation
    Desconegut (Desconeguda) Nicolau Copèrnic
  • Slide Animation
    Juanma Peláez (2005) pl. de Copèrnic
  • Slide Animation
    Juanma Peláez (2005) pl. de Copèrnic

Nicolau Copèrnic (Torun, 19 de febrer de 1473 - Frauenburg , 24 de maig de 1543). Astrònom polonès, considerat el fundador de l'astronomia moderna.

Va ser el primer astrònom a formular un àmplia cosmologia heliocèntrica que va desplaçar la Terra com a centre de l'Univers. Se'l considera el fundador de l'astronomia moderna, per tal com establí les bases que van permetre a Galileu i a Isaac Newton de culminar la revolució astronòmica i de capgirar de manera irreversible la visió del cosmos prevalent fins aleshores.

Fou un dels grans polifacètics del Renaixement: va ser matemàtic, astrònom, metge, políglota multilingüe, estudiós dels clàssics, traductor i artista. També era clergue catòlic, jurista, governador, líder militar, diplomàtic i economista. Entre les seves moltes responsabilitats, l'astronomia figurava com poc més que un passatemps. Tot i això, va ser en aquest camp en què va marcar una fita per a la humanitat.


Historial toponímic

Copérnico (novembre de 1968), plaza
Copèrnic (30.10.1985)