Miquel Carreras

Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

"En setembre de 1575 el Consell va comprar l'hort de Lluís Ubach, al carrer de la Burriana, per a bastir-hi els corrals del bestiar del carnicer o ramat de la vila que se'n deia. Ocuparen aquests corrals el carrer que és ara de la Travessia de la Burriana que va formar-se damunt llur solar qun en foren trets, en 1845." (p. 201)

" Pel setembre de 1844 varis veïns van demanar a l'Ajuntament que tragués els corrals del bestiar del carrer de la Burriana on eren, com sabem, des de l'any 1575. En aquest terreny extens hi havia, a més dels corrals, el departament dit de la "tria" i la caseta del pastor. També s'hi degollava, d'ençà que fou venuda la casa de l'escorxador del carrer de Manresa. L'Ajuntament, presidit aleshores per Salvador Alsina, va accedir a la instància i decretà que es cerquessin terrenys per a un nou escorxador en un paratge solitari del migdia de la vila i que es venguessin els terrenys dels corrals amb condició que el comprador hi fes un carrer de cases (que havia d'ésser el de la Travessia de la Burriana)." (p.322)

"En el barri tercer, de 1824 a 1841, es comencen el carrer de [...] Sallent (Travessia de la Burriana després i antics escorxadors de la vila)..." (p.331)