Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

John Lennon, carrer de

  • Slide Animation
    Roy Kerwood (1969) John Lennon

John Winston Lennon (Liverpool, 9 d'octubre de 1940 - Nova York, 8 de desembre de 1980). Músic, compositor i cantant britànic, fundador i component del grup The Beatles.

Fill d'un marí mercant, els seus pares es van divorciar quan tot just tenia cinc anys. Lennon va ser un nen rebel i un mal estudiant. A l'Escola de Belles Arts es va iniciar en les bandes musicals juvenils amb el conjunt anomenat The Quarrymen. El 1957 va conèixer Paul McCartney i, a través d'ell, Georges Harrison, que amb Pete Best de bateria formarien el 1959 la primera versió del grup aleshores anomenat The Silver Beatles a instàncies de Lennon. Amb l'entrada de Ringo Starr al lloc de Best el 1962 el grup s'anomenà definitivament The Beatles i aconseguí el primer èxit amb el single Love me Do. A partir d'aquí, la popularitat i els èxits discogràfics ja no es van aturar fins que es va dissoldre el grup el 1970. Amb Imagine començava la carrera en solitari que el portaria a Nova York. Als EUA va militar en la causa de la pau, contra la guerra del Vietnam i es va posicionar a favor de la no-violència, el feminisme i la llibertat sexual. Va morir assassinat a trets el 8 de desembre de 1980, davant el portal de casa.


Historial toponímic

John Lennon (25.3.1987)