Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Joan Alcover, carrer de

  • Slide Animation
    Joan Alcover i Maspons

Joan Alcover i Maspons (Ciutat de Mallorca, 3 de maig de 1854 - 25 de febrer de 1926). Poeta, assagista i polític.

Cursà estudis de dret a Barcelona i exercí d'advocat a la seva Mallorca natal. Va començar escrivint poesia en castellà, a imitació de Campoamor, però a partir de 1903 adoptà el català com a vehicle d'expressió poètica. Aquesta actitud s'ha relacionat amb el dolor per la mort de la seva filla, que el dugué a una poètica de la sinceritat. Hi ha també factors culturals que explicarien el canvi, com la irrupció a Palma del grup modernista impulsor de la integració en la cultura catalana, que acabà conformant l'anomenada Escola Mallorquina. El 1909 va recollir la seva obra poètica en el volum Cap al tard, que és un dels poemaris més influents de la poesia catalana del segle XX. I amb Poemes bíblics, completava el 1918 la seva obra poètica en català.

El 1996, el Consell Insular de Mallorca va acordar que la cançó La Balanguera, el poema de Joan Alcover musicat per Amadeu Vives, fos l'himne oficial de Mallorca.


Historial toponímic

Alcover, calle
Joan Alcover (30.10.1985)