Índex de carrers:              A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z

Jaume Ninet, carrer de

  • Slide Animation
    Foto Studio José Alonso (Barcelona) (s.d.) Retrat de Jaume Ninet i Vallhonrat

Jaume Ninet i Vallhonrat (Sabadell, 8 de setembre de 1893 - Martorell, 25 d'agost de 1936). Polític republicà federal i industrial metal·lúrgic.

Encapçalant la minoria dels federals a l'Ajuntament, poc abans de la dictadura de Primo de Rivera, Ninet va lluitar per aconseguir que el tren dels Ferrocarrils de Catalunya passés soterrat per arribar al centre urbà, en contra del desig de la companyia, que per reduir costos pretenia fer-lo passar pel mig del carrer de l'Horta Novella, separat de les voreres per una protecció de filferro espinós. La companyia va haver de cedir i el 1925 s'inaugurava el túnel fins a la Rambla.

El 1931 va ser tinent d'alcalde del primer ajuntament republicà pel Círcol Republicà Federal i aquell mateix any va ser nomenat governador de Terol. Va morir assassinat el 1936 a Martorell, on, com a delegat governatiu, era president de la Cooperativa Agrícola.


Historial toponímic

Rey Ramiro (24.11.1955 ?), calle
Jaume Ninet (30.10.1985)

+ Cites documentals i fonts